فردای ایران در دست کودکان و نوجوانان امروز است. بنابراین تمام تلاش ما در خانواده بزرگ کودکان فرشته‌اند، تمرکز بر شاد کردن دل فرشته‌های خردسال و نوجوان‌مان است. یکی از مهم‌ترین ابزارهای پیشرفت و یادگیری در سنین زیر 18سال، بازی‌های فیزیکی و خلاقانه است. متاسفانه با پیشرفت تکنولوژی و رونق زندگی آپارتمان‌نشینی، بازی‌های ویدیویی جای بازی‌های فیزیکی خلاقانه را گرفته‌اند. با ما همراه باشید تا با بررسی ویژگی‌های خارق‌العاده بازی‌های فیزیکی، با معایب بازی‌های ویدیویی آشنا شویم.

چرا بازی کردن مفید است؟

هر کدام از ما در سن خاصی «بچه‌بازی» را کنار گذاشته و با اسباب‌بازی‌هایمان خداحافظی کردیم تا «بالغ» شویم. برخلاف تصور عمومی که بازی کردن را برای بچه‌ها یا دست‌کم کار تفریحی می‌دانند، تحقیقات اخیر نشان می‌دهد که بازی، بخش مهم از نیاز انسان‌ها در تمام طول زندگی‌شان است. بازی کردن فعالیت‌های مغزی را تقویت می‌کند، مهارت کارگروهی ‌را بالا می‌برد، انسان را خلاق‌تر کرده و در نتیجه همه این‌ها بهره‌وری‌‌ را در سطوح مختلف زندگی افزایش می‌دهد.

بنابراین پیشنهاد ما در این مقاله این است که نه تنها کودکان و نوجوانان اطرافتان را به بازی کردن تشویق کنید، که خودتان هم به بازی کردن مشغول شوید. چرا که با بازی کردن می‌توانید ویژگی‌های زیر را در خود تقویت کنید:

  • افزایش خلاقیت
  • افزایش بهره‌وری
  • افزایش انعطاف‌پذیری و بهبود تعامل با دیگران
  • افزایش مثبت‌نگری و نوع‌دوستی اجتماعی
  • افزایش مشارکت و بهبود کارگروهی
  • بهبود عملکرد ذهن و افزایش توانایی مدیریت استرس

به همین دلایل است که تیم «کارناوال شادی» تاکید ویژه‌ای بر بازی کردن فرشته‌های کوچک دارند.

بازی کردن چیست؟

می‌دانیم که بازی کردن فعالیتی غیرجدی است که با هدف تفریح و لذت انجام می‌شود. مهم‌ترین ویژگی بازی این است که بازیکن را از زمان و مکان جدا کرده و صرفاً متمرکز بازی نگه می‌دارد. اما فرق بازی خوب و بازی بد چیست؟ بازی خوب به شما حس خوب می‌دهد، به جسم و روح شما آسییب نمی‌زند، روی خلاقیت شما تاثیر مثبت می‌گذارد و اگر جسم شما را به حرکت درنیاورد، دست‌کم ذهن‌تان را به دوییدن وامی‌دارد.

بنابراین بازی‌های ویدیویی که ساعت‌ها شما را به خود مشغول می‌کند، اما نه جسم شما را تکان می‌دهد و نه ذهن‌تان را وادار به حرکت می‌کند و در نهایت آسیب‌های جسمی مثل سردرد و ضعف بینایی هم دارد، در دسته بازی‌های خوب نیستند. شما می‌تواند به هر فعالیتی که ویژگی‌های بالا را داشته باشد، بازی بگویید. بنابراین پختن یک غذای جدید، به اندازه توپ بازی کردن، بازی محسوب می‌شود.

10 ویژگی برتر بازی کردن چیست؟

همان‌طور که گفتیم، بازی کردن مزایای بی‌شماری مثل سلامت جسمی، ذهنی، عاطفی و اجتماعی دارد. بنابراین بیهوده نبوده و می‌تواند برای رشد فیزیکی، مغزی، رفاه شناختی، عاطفی و اجتماعی همه افراد به ویژه کودکان و نوجوانان مفید باشد. در ادامه به 10 ویژگی برتر بازی کردن اشاره می‌کنیم:

1. بدن را سلامت نگه می‌دارد

وقتی بازی می‎کنیم، مهارت‌های حرکتی ظریف، انعطاف‌پذیری و مهارت‌های تعادلی را به ویژه در سنین پایین تقویت می‌کنیم. بازی کردن در فضای باز و در معرض نور خورشید، محیط‌های طبیعی و هوای تازه، برای استخوان‌سازی در کودکان و نوجوانان و تقویت سیستم ایمنی در تمام سنین مناسب است. تحقیقات اخیر نشان می‌دهد که افزایش بازی‌های فیزیکی به جای بازی‌های ویدیویی می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های آسم، چاقی، دیابت، ضعف عضلانی، بیماری‎‌های قلبی و کلسترول را در کودکان، نوجوانان و خصوصاً بزرگسالان کاهش دهد.

2. سلامت مغز را تضمین می‌کند

آزمایش‌ها نشان می‌دهد موش‌هایی که به بازی مشغول می‌شوند، سرعت رشد مغزشان به ویژه در مخچه (ناحیه‌ای که با کنترل حرکتی بدن رابطه مستقیم دارد) بیشتر است. همچنین می‌تواند با ترشحح فاکتور نوروتروفیک، شناخت و احساسات را درگیر و تقویت کند. پیشنهاد می‌کنیم تا به عنوان بزرگسال، گاهی با کودکان و نوجوانان هم‌بازی شوید تا ارتباطات عصبی و تعاملی آن‎‌ها را افزایش دهید و خودتان هم به آرامش، کاهش استرس و جلوگیری از زوال عقل برسید.

3. هوش عاطفی و اعتمادبه‌نفس را افزایش می‌دهد

بازی کردن در واقع قرار گرفتن در موقعیت‌های مختلفی از زندگی است. کودکی که قلعه کودک دیگری را با یک لگد ساده خراب می‌کند، همان همکاری است که تمام زحمات پروژه را به نام خودش می‌زند. بنابراین بازیکن در هر سنی که باشد، حین بازی کردن آداب ارتباط گرفتن با دیگران را می‌آموزد. یاد می‎‌گیرد چطور از حقش دفاع کند و چطور مشکلات را مدیریت کند. رفته‌رفته و با افزایش مهارت‌های بازی، هوش عاطفی آموزش داده می‌شود و از این طریق اعتمادبه‌نفس فرد در روابط اجتماعی‌اش افزایش پیدا می‌کند.

4. خلاقیت را افزایش می‌دهد

خلاقیت، موهبت خدادادی نیست و با چند بازی ساده می‌توان آن را تقویت کرد. خلاقیت یکی از ویژگی‌های اصلی بازی‌های فیزیکی است که می‌تواند احساسات و تجربیات بازیکن را در بازی منعکس کند. چه بازیکن کودک باشد، چه نوجوان و چه بزرگسال، خلاقیت در او زنده و تقویت می‌شود. روشن است که با کمک خلاقیت می‌توان هر مشکلی را با شیوه‌ای ساده‌ و هوشمندانه‌تر انجام داد.

5. استرس را کاهش می‌دهد

استرس بخش جدانشدنی زندگی‌مان شده. بازی‌های کودکی و نوجوانی با افزایش خلاقیت، هوش عاطفی، اعتماد‌به‌نفس و سلامت جسمی و مغزی، می‌تواند تا حد زیادی استرس ما را در حل کردن مشکلات کم کند. در بزرگسالی علاوه بر تقویت این حواس می‌توان به لحظات آرامش‌بخش رسیده و با بازی کردن و انجام دادن فعالیت‌های دلنشین، دست‌کم چندساعتی از زندگی پرمشغله روزمره فاصله گرفت.

کلام آخر

در این مقاله، با ویژگی‌های خارق‌العاده بازی کردن آشنا شدیم. یاد گرفتیم که بازی‌های ویدیویی اگرچه هیجان بالایی دارند و برای تقویت بعضی حواس مناسب‌اند، نه تنها بازی خوبی محسوب نمی‌شوند، که اصلاً ویژگی‌های لازم بازی را ندارند. در آخر به شما پیشنهاد می‌کنیم تا به عنوان یک بزرگسال حامی بازی کردن کودک و نوجوان اطراف خود باشید و شخصاً با آن‌ها بازی کنید تا علاوه بر تحکیم روابط‌تان با آن‌ها از خواص شگفت‌انگیز بازی کردن بی‌نصیب نمانید. اگر مشتاق به بازی کردن با فرشته‌ها هستید می‌توانید به روابط عمومی مراجعه کرده و عضو تیم کارناوال شادی شوید.

منبع: chriskresser

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *