تابحال پیش آمده که از امکانات یا فعالیتی محروم باشید که همان امکانات مانند آب خوردن در دسترس آدمهای دیگر باشد؟!
البته مثل آب خوردن که نه! چون همین آب خوردن که ما در زندگی شهری بی اندازه در دسترس داریم و بعضیمان حتی بیش از اندازه استفاده میکنیم، برای افرادی در چندصد کیلومتر آنطرفتر، دست نیافتنی و بسیار محدود است!
کودکانی در نقاطی از کشورمان هستند که از ابتداییترین امکانات زندگی محروم میباشند. امکاناتی مثل آب خوردن، مثل کلاسی برای درس خواندن، کیف و کتاب و دفتری برای مشق نوشتن، لوازم بهداشتی و امکانات سادهی درمانی و … .
به عنوان یک انسان و همنوع و هموطن، کارهای زیادی هست که میتوان برای این مردمان نازنین در مناطق محروم انجام داد. میتوان به سادگی و با کمی همت و تلاش، شاهد لبخندی زیبا بر لب کودکان محروم شد.
خیریهی کودکان فرشتهاند سالها است که برای دیدن این لبخند دلنشین تلاش میکند و چه کارهایی بزرگی میتوان انجام داد اگر ماهم در این راه در کنارشان باشیم.
موسسه خیریه کودکان فرشته ایرانیان به شماره ثبت ملی ۴۹۵۸۹ به عنوان یک موسسه مردم نهاد و بزرگترین خیریه داوطلبی کشور فعالیت میکند. کودکان فرشتهاند، از سال ۱۳۸۸ در زمینه خدمت به کودکان فعالیت میکند. رسالت خانوادهی کودکان فرشتهاند، یاری رساندن به کودکان است.
ما در این خانواده، کودکان بیبضاعت و یا کم بضاعت، کودکان مبتلا به بیماری خاص و کودکانی که به هر طریق با مشکل دست و پنجه نرم میکنند را تحت پوشش داریم و نیازهای بهداشتی و درمانی، آموزشی، عمرانی، معیشتی، اشتغالزایی، روحیه افزایی و … را برایشان فراهم میکنیم.
خیریهی کودکان فرشتهاند، از سال ۱۳۹۲ فعالیتی گسترده را در مناطق محروم بلوچستان آغاز کرد.
هدف از شروع این فعالیت داوطلبی گسترده، فراهم کردن امکان زندگی، فرهنگسازی، آموزش و پرورش، بهداشت و درمان و … بود که به لطف خدا تا به امروز در این زمینه شاهد موفقیتهای زیادی بوده است.
در حال حاضر خانوادهی بزرگ کودکان فرشتهاند در شهرهای تهران، مشهد، ارومیه، همدان، سنندج، کرمانشاه، ساری، بجنورد، گرگان، زاهدان، راسک، تبریز و تلنگ فعالیت دارد و با حدود ۲۵۰۰ داوطلب فعال در سراسر کشور، به تامین نیازهای مددجویان کشور عزیزمان میپردازد.
همانطور که قبلتر هم گفتیم، کودکان فرشتهاند از سال ۱۳۹۲ در مناطق محروم با هدف فراهم کردن حداقل امکان زندگی برای مردم روستاهای بلوچستان فعالیت دارد.
این موسسه یکی از محروم ترین مناطق مرزی سیستان و بلوچستان ،منطقهی تلنگ، با ضریب محرومیت ۱۵ درصد، را شناسایی کرده و پس از انجام تحقیقات و برنامهریزیهای گسترده، در تلاش است تا کمبودهایی از قبیل نبود بسترهای مناسب برای کار و اشتغالزایی، کمبود آب آشامیدنی، مشکالت بهداشتی، معیشتی و … را برطرف سازد.
هدف خیریهی کودکان فرشتهاند از ایجاد پروژهی مهر آفتاب این است که با گسترش مراکز درمانی، بهداشتی، اشتغالزایی، آموزشی، کارآفرینی و … قدمی در راستای پیشرفت، عمران و آبادانی ۷۲ روستا و ۱۸۵۰۰ خانوار بردارد.
بخش تلنگ در حال حاضر با ۲۳۰۰ کیلومتر مربع وسعت ،۷۵ روستای دارای سکنه و جمعیت ۱۹ هزار و ۱۳۱ نفری، در ۶۵ کیلومتری مرکز شهرستان قصرقند واقع شده است. شهرستان قصرقند در ۶۰۰ کیلومتری جنوب زاهدان، مرکز استان سیستان و بلوچستان، قرار دارد.
مهمترین و پر جمعیتترین روستاهای این منطقه عبارتند از: تلنگ قدیم، دنسر، دک، چرک، کهن، شارک، ماندیرو و کوچو میباشد، که البته خود کوچو نیز منطقهای وسیع در قسمت شرقی بوده که دارای روستاها ومنطقههای زیادی میباشد.
راه آسفالت ارتباطی منطقه تلنگ، از محور اصلی چابهار-ایرانشهر در محل روستای زهی جدا میشود و با گذر از روستاهای اللو بازار، گارکندی ،کور کچ و عورکی به بخش تلنگ متصل شده و به دو راه کوچو و شارک تقسیم می شود.
راه شارک از روستای دنسر، وشین چات و … عبورکرده و درهمان ابتدای مسیر در روستای دنسر تمام و تا شارک به طول حدود ۸۰ کیلومتر به صورت شنی ادامه می یابد.
در انتها با گذر از کوهها و درهها به جاده قصرقند که وضعیت بسیار نامطلوبی دارد متصل میشود.
راه کوچو تا روستای کالدان ادامه دارد و بعد از گذر از روستای جغرانوار در محل روستای دمپگ بخش دشتیاری به محور اصلی میرسد.
منطقه تلنگ در اکثر ماههای سال، گرم و خشک و همراه با بادهای گرم و سوزناک بنام لوار میباشد. وضعیت آب و هوایی در روزهای تابستان بسیار گرم و طاقت فرسا و در شبها نیمه معتدل است. در روزهای زمستان شاهد آب و هوای معتدل و شبها شاهد آب و هوای سرد میباشیم.
در این منطقه بارش باران بسیار کم است و گاها شاهد سیلها و خسارات جبران ناپذیری ناشی از عدم وجود آبراهها و آببندهای مناسب هستیم. یکی از مشکالت مهم و اساسی این منطقه کمبود و یا نبود آب آشامیدنی سالم میباشد.
جهت رفع نیاز آب منطقه، سد شیخ کلگ در سال ۱۳۸۷ تأسیس شد و تانکرهای محلی جهت حمل آب به روستاهای منطقه نیز در نظر گرفته شده است که البته این موضوع باز هم به طور کامل جوابگوی این مسئله نمیباشند .
شغل اکثر مردم منطقه کشاورزی میباشد که به علت خشکسالی اکثر این افراد بیکار شدهاند.
عدهای از ساکنان این منطقه نیز با دامپروری و تعدادی از جوانان منطقه با صیادی در بندر چابهار و تعدادی هم با موزکاری در منطقه زرآباد بخش کنارک امرار معاش میکنند.
همچنین با توجه به توانمندی بانوان منطقه در هنر سوزندوزی، برخی از بانوان منطقه به سوزندوزی و امور مرتبط با این هنر، مشغول میباشند.
آن، تجهیز با نیاز سنجی و بررسی موقعیت جغرافیایی منطقه تلنگ، قسمتی از مرکز بخش تلنگ و مقابل پاسگاه تلنگ، دهکدهای به نام دارالفنون با هدف استعدادیابی و کارآفرینی جوانان ،بانوان و ساکنان مناطق محروم تلنگ و حومه احداث و فعال شد. این دهکده در کنار آتش نشانی منطقه، مقابل پاسگاه پلیس و در محوریت ادارات منطقه با هدف سهولت دسترسی ساکنان تلنگ و ۷۱ روستای اطراف شده است.
در پروژهی دارالفنون، در راستای کارآفرینی و توانمندسازی ساکنان مناطق محروم، در حال ساخت و تجهیز ۹ کارگاه آموزشی، از قبیل کارگاه های تولید ترشی، کارگاه کامپیوتر، کارگاه خیاطی، کارگاه فنی_مهندسی، کارگاه تولید حنای فرآوری شده، کارگاه تولید انبوه میوه ی خشک و… هستیم. در این میان ۶ کارگاه به لطف خیرین در حال احداث و ۳ کارگاه فنی_مهندسی، تولید حنای فرآوری شده و تولید انبوه میوه ی خشک، نیازمند تامین مالی جهت احداث میباشد.
در ادامه دربارهی هرکدام از این کارگاهها و هزینهی برآورد شده برای احداث هرکدام، مفصل توضیح میدهیم. تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.
باتوجه به شرایط آب و هوایی منطقه و فساد مکرر میوههای تولیدی توسط باغداران منطقه، تصمیم گرفتیم تا با احداث کارگاه تولید میوه خشک قدمی برای استفادهی بهینه از میوهجات تولید شده و جلوگیری از هدر رفت میوهها در منطقه برداریم.
با توجه به بسترهای مناسب منطقه برای تولید انبه، میوههای استوایی، پیاز و… میتوان از این بسترها در جهت تولید انبوه میوههای خشک استفاده کرد.
امکانات مورد نیاز برای تجهیز این کارگاه به شرح زیر است:
هزینه ی برآورد شده: ۳۸۰ میلیون تومان
باتوجه به کمبود یا نبود نیروهای کار در حوزههای جوشکاری، برقکاری، تعمیرات ماشین، مکانیک، مهندس تاسیسات، تعمیرکار موبایل، تعمیرکار لوازم برقی و … سعی داریم در جهت توانمند سازی نیروهای جوان در منطقه، قدمی برای اشتغالزایی این عزیزان برداریم.
امکانات مورد نیاز برای تجهیز این کارگاه به شرح زیر است:
هزینهی برآورد شده: ۸۰ میلیون تومان
با توجه به آنکه بسترهای مناسب برای کاشت حنا در منطقه ایجاد شده و فعال میباشد، قصد داریم تا در جهت توسعه و تولید انبوه حنای فرآوری شده، بخش آسیاب و تولید حنای آمادهی طراحی را، به زیرساختهای فوق اضافه کنیم تا بتوانیم قدمی برای کارآفرینی بانوان منطقه برداریم.
امکانات مورد نیاز برایاین کارگاه:
هزینهی برآورد شده برای تجهیز کارگاه حنا: ۴۵ میلیون تومان
بخش دیگری از دهکدهی دارالفنون مربوط میشود به کانکسهای توانمندسازی.
همانطور که از اسمشان پیداست، این کانکسها با هدف آموزش، توانمندسازی و افزایش مهارت ساکنان مناطق محروم، احداث شدهاند. فعالیت این کانکسها در دو حوزه آموزشی و اقتصادی پیگیری میشود و سود حاصل از فعالیت بخشهای اقتصادی نامبرده، در راستای اداره و توسعه دهکده دارالفنون استفاده خواهد شد.
در این بخش کانکسهای ذیل پیش بینی و تعبیه شده است:
کانکسهای مهارتافزایی با هدف توانمندسازی در زمینههای تعمیرات موبایل و لوازم جانبی، نجاری، خیاطی، نجوم، سفالگری، پرورش جوجه، آشپز ی، آرایشگری، ورزشی، اتاق و رختکن ورزشی، انبارداری، نگهبانی.
برخی از کانکسهای نامبرده به همت خیرین بزرگوار تجهیز و تکمیل شده است. باتوجه به آنکه در منطقه ۲۰ هزار نفری تلنگ هیچ گونه مغازهای در راستای تعمیرات و فروش موبایل و لوازم جانبی به چشم نمیخورد، با توجه به نیاز سنجیهای صورت گرفته، تجهیز کارگاه تعمیرات موبایل در ارجحیت میباشد .
امکانات مورد نیاز جهت تجهیز کانکس فوق:
هزینه برآورد شده : ۶۸ میلیون تومان
امکانات مورد نیاز برای کانکس سفالگری به شرح زیر است:
هزینهی برآوردشده برای این اقلام: ۱۰ میلیون تومان
هزینه برآورد شده : ۷۵ میلیون تومان
امکانات مورد نیاز برای تجهیز این کانکس به شرح زیر است:
هزینهی برآورد شده برای تامین اقلام: ۴۰ میلیون تومان
کودکی کردن، سهم همهی کودکان است.
کودکانی که در سنین کم، تفریح سالم نداشته باشند، اغلب در بزرگسالی دچار مشکلات روحی و روانی بسیار زیادی خواهند شد. توجه به ابعاد روحی و روانی کودکان و رواج تفریحات ناسالم و اعتیاد در سنین کودکی در منطقه، سبب شد تا با احداث و تجهیز زمینهای بازی گامی در راستای تحقق آرزوی کودکان منطقه و فرهنگسازی در زمینه تفریحات سالم برداریم.
در این پروژه قصد داریم با ساخت و احداث ۴ زمین بازی در روستاهای منطقه و ۱ زمین بازی در مجموعه دارالفنون رسالت خود را در امور فوق پیگیری نمائیم .
تعداد زمینهای بازی پیش بینی شده در پروژه مهر آفتاب: ۵ زمین بازی
هزینه برآورد شده برای زمین بازی مجموعه دارالفنون: ۳۵۰ میلیون تومان
هزینه برآورد شده برای زمینهای بازی در روستاها: هر زمین بازی ۲۷ میلیون تومان
۱) تهیه و توزیع پکهای تحصیلی (لوازم التحریر و کتاب) به مبلغ ۳۵۰ میلیون تومان
مبلغ تامین شده: ۱۲۰ میلیون تومان
۲) تهیه و توزیع کفش و صندل (۱۰۰۰ جفت) به مبلغ ۳۵ میلیون تومان
تامین شده
مبلغ تامین شده: ۱۲۰ میلیون تومان
تهیه و توزیع پکهای بهداشتی (پماد، شوینده، قرص آهن، مولتی ویتامین و …) به مبلغ ۲۵۰ میلیون تومان
مبلغ تامین شده: ۲۲۰ میلیون تومان
مبلغ تامین شده: ۲۰ میلیون تومان
همهی مواردی که در بالا نام بردیم و توضیح دادیم، جزو بدویات زندگی همهی ما به شمار میرود و همیشه برایمان در دسترس است ولی مردمانی در همین آب و خاک زندگی میکنند که برای داشتن همین بدویات به کمک ما نیاز دارند.
اگر که میخواهید در لبخند فرشتههای تلنگ و آبادانی مناطق محروم شریک و سهیم باشید، از طریق راههای زیر میتوانید قدم بردارید.
شما میتوانید در تامین هزینههای برآورد شده پیرامون ساخت و احداث کارگاههای فوق و یا تامین هزینهی تهیهی اقلام و تجهیز کارگاههای پیش بینی شده در این طرح، حامی و اسپانسر پروژه بزرگ مهر آفتاب باشید.
شما میتوانید با تهیه و اهدای اقلام پیش بینی شده در راستای تجهیز کارگاههای اشتغالزایی نامبرده، در این طرح همراه پروژه بزرگ مهر آفتاب باشید.
شما میتوانید با نصب بنر، استند و پوسترهای معرفی پروژه بزرگ مهر آفتاب، در شرکتها ، مراکز تابعه و همایشهای خود و یا نشر اعلام نیازهای مجموعه در بسترهای مجازی، در معرفی پروژه نامبرده، جذب خیرین و افزایش حامیان این طرح نقش آفرینی کنید .
طبیعی است که برای هزینه کردن از سرمایهتان در موسسات مختلف، حساسیت به خرج دهید. به همین دلیل نیاز است که خیالتان از همه بابت از موسسه موردنظر و صداقت در فعالیتشان، راحت باشد.
از مزیتهای همکاری با خانوادهی بزرگ کودکان فرشتهاند میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
همچنین ما دو طرح پیشنهادی داریم که با انتخاب یکی از این دو طرح میتوانید در اجرای این پروژه همراهمان باشید.
مختص حامیان و اسپانسرهای بزرگ پروژههای عمرانی ائم از تامین کنندگان هزینه ساخت کارگاههای اشتغالزایی و زمینهای بازی (تولید محتوای تصویری اختصاصی، ائم از ویدیو و عکس، با درج لوگو و برند مجموعهی همکار، استفاده از لوگوی مجموعهی همکار در تمامی ویدیو کلیپهای عمرانی گزارشی پروژه و نشر در بسترهای مجازی، چاپ استیکر برند مجموعه همکار در سایز بزرگ و نصب بر سر در کارگاه اشتغالزایی احداث شده
مختص حامیان تامین اقلام و تجهیز کارگاههای اشتغالزایی
تولید محتوای تصویری اختصاصی،ائم از ویدیو و عکس، با درج لوگو و برند مجموعه ی همکار (مشارکت به ارزش بیش از ۱۰۰ میلیون ریال)
استفاده از لوگوی مجموعهی همکار در ویدیو کلیپهای عمرانی گزارشی پروژه و نشر در بسترهای مجازی (مشارکت به ارزش بیش از ۵۰ میلیون ریال)
در راستای شفافسازی هرچه بیشتر هزینههای مورد نیاز برای ساخت، احداث و یا تجهیز هریک از کارگاههای فوق، تمامی گزارشها و فاکتورهای مالی تقدیم حضورتان میگردد.
همچنین لازم به ذکر است هزینههای برآورد شده و مذکور در پروپوزال با توجه به نوسانات نرخ بازار، تغییر پذیر است.
از طریق راههای ارتباطی زیر میتوانید با خیریهی کودکان فرشتهاند در ارتباط باشید.
ایمیلinfo@koodakancharity.ir :
شماره تماس: 02177891659
مدیرعامل موسسه
آقای سید نصیر موسوی نژاد: 09354202060
مشارکتهای مردمی مجموعه:
خانم رویا کریمی: 09128503962
خانم زهرا نقیپور: 09391148201
توضیحات بیشتر پیرامون اقدامات عمرانی، اشتغالزایی یا سایر اقدامات پروژه بزرگ مهر آفتاب در صورت تمایل، طی جلسه حضوری و یا مجازی تقدیم حضورتان میگردد.
در این مطلب تلاش کردیم تا شما را از مشکلات مردمان مناطق محروم کشور آگاه کنیم.
در ادامه با بررسی دقیق وضعیت منطقه، لیستی از کارگاهها و امکانات مختلفی که میشود بستر آنها را فراهم کرد، برایتان تهیه کردیم تا به کمک هم بتوانیم قدم بزرگی در راستای آبادانی میهن عزیزمان برداریم.
امیدواریم که در این مسیر، شما را در کنارمان داشته باشیم و شاهد لبخند مردمان منطقه تلنگ باشیم.
ممنون که تا انتهای این مطلب با ما همراه بودید.
تهران، سیدخندان، سهروردی شمالی، بعد از پالیزی، پایینتر از کوچه مسجد، جنب گل فروشی آیریس، درب قهوه ای، زنگ اول